PISMO VANJE GRBIĆA ZBOG KOGA ĆETE SE NAJEŽITI: “Mene odbojkaši nisu učinili ponosnim!”

vanja grbić
printscreen/youtube.com

Legendarni Vladimir Grbić, nikada u bogatoj karijeri nije uspeo da osvoji Svetsku ligu. Bilo je tu i olimpijskog zlata, i onog namenjenog prvaku Evrope, nosio trobojku na Igrama, bio zvanično najbolji sportista naše zemlje dvaput, ali... Svetska liga mu je, kao i svim dosadašnjim generacijama, izmicala. Baš on je na sebi svojstven način rešio je da javno kaže šta misli o senzacionalnom uspehu nove selekcije, koju je do istorijske, prve titule pobedom nad Brazilom od 3:0 u finalu, kao selektor odveo njegov brat, Nikola.

 

“Oni nisu ponos samo kada pobede i osvoje. Oni su ponos uvek. Naša obaveza je da verujemo u njih uvek. I kad je teško, tada najviše. Mene nisu učinili ponosnim. Ja sam na njih ponosan oduvek. Na njihov odnos i privrženost svom narodu i svojoj zemlji. Učimo od njih, jer imamo od koga, kako se bori i poštuje svoja zemlja”, poručio je putem Fejsbuka legendarni Vanja.

Posle podsećanja na odnos odbojkaša prema radu, ali i prema narodu i državi u kojoj su rođeni, on se potom obratio i samim igračima koji su stigli do titule:

“Momci… za mene ste odavno pobedili. Svaka reč je suvišna. Nastavljamo dalje do novih radosti, znoja, muke i izazova”.

Radost, ali i znoj, muka i izazov. Tačno u stilu “Vladimira Velikog”: jedna doza radosti, tri doze napora. Zato je na kraju radost triput veća nego u svim drugim slučajevima. A jedino tako i moguća.

Ekipu je do zlatne medalje vodio Vanjin brat Nikola, koji je sve oduševio svojim govorom tokom utakmice, a momci nakon pobede nisu zaboravili ni povređenog Aleksandra Atansijevića koji nije bio sa njima.