PL: Čelsi posle preokreta slavio na ‘Enfildu’, igrači Liverpula oštećeni

Fudbaleri Čelsija pobedili su Liverpul na ’Enfildu’ sa 2:1, u derbi meču 11. kola engleske Premijer lige.

Čelsi je slavio posle preokreta i ponovo otišao na sedam poena prednosti u odnosu na Sautempton, dok je Liverpul ostao na sedmoj poziciji.

Golove za londonski tim postigli su Kejhil i Kosta, dok je jedini strelac za ‘Crvene’ bio Emre Džan uz veliku pomoć upravo Kejhila.

Srpski reprezentativcni Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč za Čelsi, a Lazar Marković nije bio u protokolu Liverpula.

Utakmica na ‘Enfildu’ odlično je počela po domaći tim, pošto je Emre Džan zatresao mrežu Kurtoe iz drugog šuta. U devetom minutu Nemac je dobio loptu od Sterlinga, gostujući igrači su ga pustili da se namesti i on je šutirao sa nekih 25 metara. Lopta je na putu do gola pogodila Garija Kejhila i prevarila belgijskog čuvara mreže.

Brzo izjednačenje pomoglo je gostima da igraju bolje, pa su usledile dve vezane dobre šanse za Edena Azara, ali je u oba navrata njegov udarac u završnici blokirao Glen Džonson.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u drugom poluvremenu tim sa ‘Stamford Bridža’ bio je nešto bolji, iako na startu nije bilo prilika.

Sve do 67. minuta bilo je mirno, a onda je Dijego Kosta postigao odlučujući pogodak. Sesar Aspilikueta prihvatio je loptu na levoj strani i prevario Kutinja, centrirao spoljnom, Minjole je odbio do Morena, a od butine levog beka ona je pala na tacnu španskom napadaču, koji je zakucao u mrežu.

Domaćini su oštećeni u samom finišu. Posle jedne odbijene lopte Džerard je uhvatio poluvolej, a Kejhil je rukom sprečio da stigne do gola.