PL: Čelsi silovito nastavlja da rešeta, pobede Liverpula i Junajteda

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas Svonsi sa 5:0 u 22. kolu Premijer lige, a pobedu je upisao i Liverpul koji je sa 2:0 bio bolji od Aston Vile.

Čelsi je gostovanje Svonsiju otvorio na najbolji mogući način – golom u prvom minutu. Oskar je iskoristio grešku Sigurdsona i Kerola, ukrao je loptu i pronašao prazan prostor ispred kaznenog prostora i sa dvadesetak metara pogodio mrežu domaćih.

U 20. minutu je već bilo 2:0 za Čelsi, a strelac je bio Dijego Kosta posle asistencije Seska Fabregasa. Isti igrač je posle 14 minuta povisio rezultat na 3:0, posle još jedne greške odbrane Svonsija.

Do kraja prvog poluvremena pitanje pobednika je bilo rešeno, pošto je Oskar u 36. minutu postigao svoj drugi gol na meču.

U drugom poluvremenu ekipa Žozea Murinja je „smanjila gas” i postigla samo jedan gol. Strelac u 80. minutu bio je Andre Šurle na asistenciju kapitena Srbije Branislava Ivanovića.

Seriju dobrih rezultata nastavio je i Liverpul, koji je savladao Aston Vilu sa 2:0. Prvi gol na meču postigao je Fabio Borini u 24. minutu. Henderseon je ubacio loptu u šesnaesterac, a tamo se najbolje snašao Borini, koji je naleteo na lotpu i smestio je iza leđa golmana Aston Vile. Konačan rezultat postavio je Riki Lambert pogotkom u 79. minutu.

Mančester junajted je u gostima bio bolji od Kvins Park Rendžersa sa 2:0. Junajted je poveo golom Maruana Felainija u 58. minutu, a konačnih 2:0 postavio je u Džejms Vilson u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Fudbaleri Totenhema su na svom terenu pobedili Sanderlend 2:1. Domaća ekipa je povela već u trećem minutu golom Jana Vertongena, a izjednačenje Sanderlendu je doneo Sebastijan Larson u 31. minutu meča. Pobedu i sva tri boda izabranicima Maurisija Poketina doneo je Kristijan Eriksen dva minuta pre kraja meča.

Danas su odigrana još dva susreta – Kristal Palas je savladao Barnli sa 3:2, dok je Stouk pobedio Lester sa 1:0.

Posle nepotpunog 22. kola, Čelsi je prvi na tabeli Premijer lige sa 52 boda, drugi je

Mančester siti sa pet bodova manje, ali i utakmicom manje. Na trechoj poziciji se nalazi Mančester junajted sa 40 bodova, četvrti je Sautempton sa 39, a peti Arsenal sa 36 bodova. Poslednja tri mesta na tabeli zauzimaju Hal siti, Kvins Park Rendžers i Lester.

Premijer liga, 22. kolo:

Aston Vila – Liverpul 0:2 (Borini 24, Lambert 79)
Burnli – Kristal Palas 2:3 (Mi 12, Ings 16 – Gejl 28, 87, Pančon 48)
Lester – Stouk 0:1 (Krikić 63)
KPR – Mančester Junajted 0:2 (Felaini 58, Vilson 90+4)
Svonsi – Čelsi 0:5 (Oskar 1, 36, Kosta 20, 34, Širle 79)
Totenhem – Sanderlend 2:1 (Vertongen 3, Eriksen 89 – Larson 31)

Nedelja:
14:30 Vest Hem – Hal
17:00 Mančester Siti – Arsenal

Ponedeljak:
21:00 Everton – Vest Bromvič