PL: Kakav preokret na Vajt Hart Lejnu! Totenhem iznenadio Arsenal, Kejn dvostruki strelac za pobedu

Fudbaleri Totenhema pobedili su danas posle preokreta Arsenal sa 2:1 u derbiju Severnog Londona i tako, bar trenutno, došli na četvrto mesto tabele Premijer lige.

Dvostruki strelac za „pevce” bio je Hari Kejn, dok je Arsenal poveo golom Mesuta Ozila. Totenhem sada ima 43 boda, jedan više od svog današnjeg rivala, kao i od Sautemptona, koji kasnije igra protiv KPR-a. Mančester junajted takođe ima 43 boda.

Veliki rivali iz Severnog Londona odigrali su sjajan meč, ali je Totenhem u drugom poluvremenu bio bolji i zasluženo je slavio.

Arsenal je poveo u 11. minutu posle kontranapada. Dani Velbek je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, a ona je došla do Ozila, koji je volejom poslao u mrežu.

Totenhem je u drugom poluvremenu postao agresivniji i konačno je izjednačio kada je Kejn u 56. minutu, posle kornera Erika Lamele postigao gol.

Tempo nije opadao do samog kraja, a Totenhem je došao do trijumfa u 86. minutu, kada je Nabil Bentaleb centrirao u šesnaesterac, a Kejn je skočio i glavom zabio loptu u mrežu za 2:1.