PL: Pobede Lestera i Hala, remi Liverpula, Svonsi savladao Njukasl u gostima

Fudbaleri Lestera pobedili su danas u gostima Barnli sa 1:0, dok je Svonsi nakon preokreta savladao Njukasl sa 3:2 u utakmicama 34. kola engleske Premijer lige.

 

U ostalilim mečevima Hal je pobedio Kristal Palas sa 2:0, Stouk i Sanderlend odigrali su nerešeno 1:1, a bez golova su završene utakmice Vest Bromvič Albion – Liverpul i Kvins Park Rendžers – Vest Hem.

Lester je četvrtim uzastopnim trijumfom, kojim je uvećao šanse za opstanak u Premijer ligi, potvrdio da se nalazi u dobroj formi.

Lester je na gostovanju pobedio direktnog konkurenta u borbi za opstanak Barnli golom Džejmija Vardija u 61. minutu.

Minut ranije Barnli je imao dobru priliku da dođe do prednosti, ali jedanaesterac nije realizovao Metju Tejlor. Lester sada zauzima 17. mesto na tabeli sa 31 bodom, a Barnli je poslednji sa 26 bodova.

Svonsi je posle preokreta pobedio Njukasl sa 3:2 i naneo mu sedmi uzastopni poraz. Njukasl je poveo u 20. minutu golom Ajosea Peresa, a izjednačenje Svonsiju je doneo Nelson Oliveira u poslednjim sekundama prvog poluvremena kada je bio najviši u skoku posle jednog kornera sa desne strane.

Svonsi je do preokreta došao golovima Gilfija Sigurdsona u 49. minutu i Džeka Korka u 71. Konačan rezultat postavio je Sijem De Jong u 88. minutu. Svonsi je osmi na tabeli sa 50 bodova, a Njukasl zauzima 14. mesto sa 35 bodova.

Fudbaleri Stouka i Sanderlenda odigrali su nerešeno 1:1. Gosti su poveli u drugom minutu golom Konora Vikama, a konačan rezultat postavio je Čarli Adam u 27. minutu. Stouk je deveti na tabeli sa 47 bodova, a Sanderlend zauzima 18. mesto sa 30 bodova.

Fudbaleri Hala pobedili su na gostujućem terenu Kristal Palas sa 1:0 i prekinuli niz od tri uzastopna poraza, odnosno šest utakmica bez pobede.

Jedini gol na utakmici postigao je Dame Ndoje u 51. minutu.

Posle sedme prvenstvene pobede Hal se popeo na 16. mesto sa 33 boda, a Kristal Palas je 11. sa 42 boda.

Ranije danas Sautempton i Totenhem odigrali su nerešeno 2:2.