PL: Stouk porazio Arsenala, KPR pobedio Barnlija, bez golova na Enfildu, Totenhemu samo bod

Favoriti nisu imali svoju dan na Ostrvu. Posle Čelzija pao je i Arsenal, tobdžije su bile nemoćne na gostovanju Stouku. A na kraju su još i dobro prošle...

Favoriti nisu imali svoju dan na Ostrvu. Posle Čelzija pao je i Arsenal, tobdžije su bile nemoćne na gostovanju Stouku. A na kraju su još i dobro prošle…

Već posle 19 sekundi domaćin je vodio! Krauč se sjajno snašao, prihvatio je centaršut Dijufa i pored zbunjenih igrača Arsenala savladao je

Već u 35. minutu Stouk je imao dva gola prednosti. Bojan Krkić je odigrao najbolji meč od dolaska u Premijer ligu, a krunisao ga je pogotkom. Akcija domaćih je bila identična kao kod prvog gola, ovoga puta je asistirao Volters, a egzekutor je bio Krkić.

Na isteku prvog poluvremena Stouk je postigao i treći gol! Posle kornera i odličnog skoka domaćih igrača lopta je došla do Voltersa, a ovaj je sa dva metra lako ćušnuo u gol. U nastavku je Krkiću poništen pogodak, a od tada kao da je Stouk bio neki drugi tim. Nesrećno su domaći skrivili jedanaesterac i dali nadu Arsenalu.

Precizan sa bele tačke u 68. minutu bio je Kazorla, a samo dva minuta kasnije Arsenal se u potpunosti vratio u meč, posle prelepog pogotka Remzija. Do kraja meča je Venger svim raspoloživim snagama pokušavao da dođe do izjednačenja, ali mu je Čembers crvenim kartonom to znatno otežao.

Kvins Park Rendžers je ostvario veliki trijumf protiv Barnlija, direktnog konkurenta za opstanak u najjačoj ligi sveta. Čovek oko kojeg se sve vrtelo na ovom meču bio je Ostin.

On je najpre u 51. minutu asistirao Feru za vođstvo, potom je i sam postigao pogodak u 74. minutu. Samo dva minuta kasnije Ostin je isključen, zaradio je drugi žuti karton, ali Barnli nije imao umeća da to iskoristi.

U čak tri meča krajnji rezultat je glasio 0:0, što se u Engleskoj ne dešava tako često. Mreže su mirovale u susretima Hal – VBA, Liverpul – Sanderlend i Totenhem – Kristal Palas. Za Redse Lazar Marković je igrao od 78. minuta, kad je zamenio Kutinja.

15. kola Premijer lige:

Njukasl – Čelzi 2:1 (Sise 58, 79 – Drogba 84)

Hal – VBA 0:0

Liverpul – Sanderlend

KPR – Barnli 2:0 (Fer 51, Ostin 74)

Stouk – Arsenal 3:2 (Krauč 1, Krkić 35, Volters 45 – Kazorla 68. jedanaesterac, Remzi 70)

Totenhem – Kristal Palas 0:0

18,30: Mančester Siti – Everton

Nedelja:

14,30: Vest Hem – Svonsi

17,00: Aston Vila – Lester

Ponedeljak:

21,00: Sautempton – Mančester Junajted