PL: Stouk rutinski protiv Totenhema, Lester savladao Sautempton, Njukasl i dalje bez pobede

Fudbaleri Stouka pobedili su danas na svom terenu Totenhem sa 3:0 u 36. kolu Premijer lige, ali Sautempton nije uspeo da iskoristi taj poraz i izbije na mesto koje vodi u Evropu, pošto je i on izgubio, u gostima od Lestera 2:0.

 

Totenhem se tako zadržao na šestom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu i ima 58 bodova, jedan više od Sautemptona.

Premijer liga 36. kolo rezultati:

Everton – Sandrelnend 0:2

Aston Vila – Vest Hem 1:0

Hal – Barnli 0:1

Lester – Sautempton 2:0

Njukasl – Vest Bromvič 1:1

Stouk  – Totenhem 3:0

18.45 Kristal Palas – Mančester junajted

nedelja:

14.30 Mančester siti – Kvins Park Rendžers

17.00 Čelsi – Liverpul

Njukasl je konačno prekinuo seriju od osam poraza, ali nije uspeo da pobedi, pošto je kod kuće odigrao 1:1 sa Vest Bromvičom.

„Svrake” se sada nalaze tik iznad opasne zone, sa 36 bodova, , dva više od Hala, koji je u derbiju začelja izgubio od Barnlija 1:0. 

Ranije danas, fudbaleri Sanderlenda pobedili su u Liverpulu Everton sa 2:0. Ekipa Dika Advokata je do veoma bitna tri boda u borbi za opstanak u najjačem engleskom takmičenju došla zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Golove za „Crne mačke” postigli su Deni Grem u 54. i Džermejn Defo u 85. minutu

 

Everton je u prvom poluvremenu bio bolji rival, imao je inicijativu i nekoliko šansi pred golom Tima Hauarda, a dve dobre prilike za „Karamele” nije realizovao napadač Romel Lukaku.

Sanderlend posle 35 odigranih utakmica ima 36 bodova i zauzima 14. mesto, dok je Everton nakon 36 utakmica na 11. poziciji sa 44 boda.