PL: ‘Tobdžije’ demonstrirale silu, Arsenal rutinski savladao Liverpul

Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu ekipu Liverpula sa 4:1 (3:0) u prvom meču 31. kola engleske Premijer lige. Derbi kola apsolutno je priprao domaćinu, koji je već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika, pošto su „Tobdžije” za samo osam minuta tri puta zatresle mrežu protivnika.

 

Arsenal se sada nalazi na drugom mestu tabele sa 63 bodova (četiri manje od vodećeg Čelsija – 67), dok je Liverpul na petoj poziciji (54).

Nakon silovitog početka domaćih, Liverpul je preuzeo inicijativu i promašio nekoliko odličnih prilika za vođstvo. A onda su na scenu stupili domaći, koji za samo osam minuta postižu tri vrlo lepa gola za visoko vodstvo u prvom poluvremenu.

Prvo je Hektor Belerin u 37. minuti načeo mrežu Minjole, da bi tri minute kasnije iz slobodnog udarca sjajno pogodio Ozil. Prošlo je pet minuta igre, a onda je Aleksis Sančez još jednim sjajnim golom zapečatio sudbinu „Crvenih” za velikih 3:0 posle samo 45. minuta igre.

Rodžers nije imao šta da čeka, pa je već na početku drugog poluvremena u igru ušao Danijel Staridž, a napolje je morao naš Lazar Marković, koji je pružio solidnu partiju za 45 minuta.

Ipak, Liverpul nije imao snage da se vrati u meč. Utakmica se u drugom delu uglavnom odvijala na polovini gostujućeg tima…

Enderson je u 76. minutu uspeo da ublaži debakl svog tima, sa linije penala i tako smanji vođstvo Arsenala na 3:1, pošto je Belerin srušio Sterlinga u kaznenom prostoru.To je bilo sve od „Crvenih”, jer je Kan u 84. minutu dobio drugi žuti karton, i Liverpul je do kraja meča igrao sa igračem manje.

Konačan rezultat postavio je Olivije Žiru u samom finišu utakmice – 4:1.

Pogledajte statistiku: