PL: Ubedljive pobede Arsenala i Aston Vile, remi Lestera i Hal sitija

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Vest Hem sa 3:0, u utakmici 29. kola Premijer lige i ostvarili petu uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Arsenal je poveo u 45. minutu golom Olivijea Žirua, Aron Remzi uvećao je vođstvo u 81. minutu, a konačan rezultat postavio je Matje Flamini, tri minuta kasnije.

 

„Tobdžije” posle 17. prvenstvene pobede zauzimaju treće mesto na tabeli sa 57 bodova i imaju bod manje od drugoplasiranog Mančester sitija, ali i utakmicu više. Vest Hem, koji je u poslednjih sedam utakmica bez pobede, zauzima 10. mesto sa 39 bodova.

Fudbaleri Aston Vile pobedili su na gostujućem terenu Sanderlend sa 4:0 i izvukli se iz zone ispadanja. Pobedu Aston Vili doneli su dvostruki strelci Kristijan Benteke, koji je postigao golove u 16. i 44. minutu i Gabrijel Agbonlahor, u 18. i 37. minutu.

Posle druge uzastopne pobede, Aston Vila je 16. na tabeli sa 28 bodova, a Sanderlend ima dva boda manje na 17. mestu.

Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su na svom terenu Kvins Park Rendžers sa 3:1. Golove za domaće postigli su Vilfred Zaha u 21. minutu, Džejms Mekartur u 40. i Džoel Vord dva minuta kasnije.

Jedini pogodak za Kvins Park Rendžers postigao je Met Filips u 83. minutu kada je uzeo loptu na sredini terena, krenuo ka golu i sa oko 40 metara poslao je u protivničku mrežu.

Kristal Palas je 12. na tabeli sa 33 boda, a Kvins Park Rendžers je posle četvrtog uzastopnog poraza u zoni ispadanja, zauzima 18. mesto sa 22 boda.

Vest Bromvič Albion pobedio je na svom terenu Stouk sa 1:0, a Lester i Hal su odigrali bez golova.