PLAKAO KAO KIŠA: Čuveni fudbaler iznenada najavio KRAJ KARIJERE, a razlog je još tužniji (VIDEO)

Nije mogao da zadrži suze.

Fudbal lopta
Pixabay.com

Dođe i taj trenutak kada sportisti moraju da stave tačku na profesionalno bavljenje sportom, a nekima to pada teško.

Tako je bilo i sa dugogodišnjom zvezdom Liverpula, Brazilcem Lukasom Leivom koji je zbog zdravstvenih problema okončao karijeru.

On se prošlog leta vratio u ekipu Gremija u kojem je počeo da igra fudbal. Po povratku u svoju zemlju odigrao je 17 utakmica i postigao tri gola, ali je morao da kaže zbogom profesionalnom igranju kada se otkrilo da ima problema sa srcem.

„Zahvalan sam na svemu što mi se desilo tokom karijere. Završavam je gde želim, ali ne onako kako bih želeo. Ali siguran sam da će i drugi deo mog života početi sjajno. Hvala svi na strpljenju, morao sam nadao sam se da će se situacija preokrenuti, ali nije. Moje zdravlje je na prvom mestu. Hvala tri kluba u kojima sam igrao profesionalno. Moja priča nije počela u Gremiju, ali je počeo važan deo i zato završavam sve tamo gde sam oduvek želeo“, rekao je Leiva, koji je na konferenciji za novinare slomio plač.

Leiva je profesionalnu karijeru započeo 2005. godine u Gremiju. Liverpul ga je 2008. doveo za deset miliona evra i tu je bio do 2017. Za engleski klub je odigrao ukupno 346 utakmica, postigao sedam golova i asistirao pri 21 golu i osvojio Liga kup. Navijači Liverpula voleli su ga zbog njegovog napornog rada i posvećenosti.

Lacio ga je 2017. platio 5,7 miliona evra, nakon čega je za italijanski tim odigrao 198 utakmica, četiri puta postigao gol i 12 asistirao. Sa Lacijom je osvojio Kup Italije i dva Superkupa. Leiva ima 22 nastupa za reprezentaciju Brazila.