PLJUŠTE KRITIKE! Teniser opleo po organizatorima: “Novakova terasa je veća od moje sobe, ali on bar ne ćuti”

Argentinski teniser Gvido Pelja kritikovao je organizatore Australijan opena zbog uslova sa kojima se susreću teniseri tokom karantina u Melburnu. Australijan open je na programu od 8. do 21. februara, a učesnici se već nekih sedam dana nalaze u hotelskim sobama, sa strogom zabranom izlaska.

printscreen/twitter.com/ Tennis TV

Većina tenisera je u Melburnu u karantinu, dok su oni najbolji u Adelejdu, gde će krajem meseca odigrati egzibicioni turnir.

Među njima je i Novak Đoković koji je pokušao da razgovara sa predstavnicima vlasti kako bi pomogao slabije rangiranim igračima.

“Postoje dve realnosti. Video sam sliku terase Novaka Đokovića koja je veća od moje sobe. Ali, čudnije mi je što Dominik Tim i Rafael Nadal ćute. Đoković se makar oglasio, pokazao neku dobru nameru”, rekao je Gvido Pelja.

Đoković je u razgovoru sa vlastima Australije naišao je na zid i velike kritike medija što nešto “zahteva” u vreme pandemije kada su sve sfere društva u teškoj situaciji. Ispostaviće se da Novak nije ništa zahtevao, već su to bile sugestije kako bi pomogao drugim igračima.

JAVNI LINČ ĐOKOVIĆA: Brutalni komentari na račun našeg tenisera (FOTO)

“Jasno je da ih je briga za samo najbolje tenisere sveta”, navodi Argentinac.

Dodaje da je otišao u Australiju samo zbog novca, jer zbog pandemije koronavirusa nije bilo mnogo turnira, a samim tim ni zarade.

“Moram da igram zbog novca. Da imam finansijsku stabilnost kao Džon Izner ili Rodžer Federer, pa da ostanem kod kuće, naravno da bih postupio drugačije”, kazao je Pelja.

Osvajač jedne ATP titule u singlu ističe da ga je sport razočarao u prethodnom periodu.

“Pandemija koronavirusa pokazala je pravo lice pojedinih ljudi iz sveta tenisa. Posle svega ovoga napustiću sport manje srećniji nego što bi to bilo pre, pošto sada znam svašta o tim ljudima”, zaključio je Gvido Pelja.

ĐOKOVIĆA IZNENADILI FANOVI: Okupili se ispred njegove terase, a ono što je usledilo NIKO NIJE OČEKIVAO (VIDEO)loading...