Pljušte optužbe u Australiji: Političar otkrio ko je “namestio” Đokovića

Tvrdi da ima saznanja i da je Novaku Đokoviću sve "namestio" direktor Krejg Tili koji se inače predstavlja za njegovog dobrog prijatelja.

Printscreen

Novak Đoković je deportovan iz Australije i trenutno se nalazi u Srbiji gde se odmara nakon turobnih 13 dana u Melburnu, međutim i dalje se ne stišava haos oko njega.

Srpski teniser je dobio “medicinsko izuzeće” za učešće na Australijan openu, ali se ispostavilo da dokaz koji mu je dodelio Teniski savez Australije nije bio dovoljan vlastima Viktorije, pa je oko svega nastala velika frka koja se na najgori mogući način završila po njega. A kolika je tu odgovornost njihovog direktora Krejga Tilija?

Teniski savez Australije se oglasio tek kada je završen sudski proces protiv Novaka Đokovića, a poznati australijski političar Džon Loko, bivši gradonačenik Brajtona, otkrio je detalje koje do sada nismo znali.

Loko tvrdi da je imao uvid u dokumentaciju koju je spremio Teniski savez Australije i u jednom podkastu je ispričao ono što će sada podići dosta prašina. Ali, ne ovoga puta oko Đokovića, više oko ljudi koji su daleko odgovorniji nego što se to do sada pričalo…

Naime, Teniski savez Australije popunio je SVU dokumentaciju igračima, trenerima i sudijama, pa tako recimo Novak Đoković nije ni znao šta je napisano u njegovim dokumentima za vizu.

Setite se samo kako su ga maltretirali zbog pogrešno štiklirane “kućice” u dokumentima i zbog “medicinskog izuzeća”.

Nova informacija je i da je Teniski savez Australije platio let Đokoviću iz Dubaija do Melburna i plan je bio da dođe u ranim jutarnjim časovima kako bi procedura na aerodromu bila što bezbolnija, što se nije ispostavilo kao tačno, dok su takođe iznajmili i kuću za njega, međutim nije je koristio.

Takođe, Loko tvrdi i da je čitav sudski proces platio Teniski savez Australije, s tim da su navodno odbili da pomognu češkoj teniserki Renati Voračovoj, koja je takođe deportovana zbog “medicinskog izuzeća”.

Teniski savez Australije nije želeo da komentariše ove navode, ali Loko tvrdi da je ovo istina.

– Moj jedini motiv da progovorim o Teniskom savezu Australije jeste da odgovornim ljudima postave prava pitanja. Novak Đoković je došao u Australiju sa dobrim namerama i oklevetali su ga! – poručio je australijski političar koji je od ranije poznat da govori “bez dlake na jeziku”.