Po dvojica igrača ‘večitih’ u najboljoj petorci ABA lige

Navijači i treneri timova ABA lige izabrali su najbolju petorku regionalnog takmičenja u kojoj se nalaze po dva igrača Crvene zvezde i Partizana i Dario Šarić.

Na poziciji plejmejkera najbolji je Demarkus Nelson iz Crvene zvezde (17,7% glasova navijača i 21,9%glasova trenera) , Bogdan Boganović iz Partizana je bolji od ostalih bekova šutera (40%, 43,8%), na krilu je Dario Šarić iz Cibone (31,9%, 57%), na poziciji krilnog centra Žofri Lovernj (25,3%, 16,7%), dok je najbolji centar košarkaš tima sa Malog Kalemegdana Boban Marjanović (19,5%, 22,2%).

Zanimljivo je da je najviše glasova navijača, čak 40 odsto, od strane navijača za svoju poziciju dobio Bogdan Bogdanović, dok je po mišljenju stručnjaka najdominantniji bio Dario Šarić sa 57 odsto glasova koji su dodeljivani krilnim igračima.

‘Fajnal for’ ABA lige igra se od četvrtka do nedelje u beogradskoj „Kombank areni”. U prvom četvrtfinalu, u četvrtak od 20 časova, sastaju se Crvena zvezda i Cibona, dok dan kasnije u istom terminu igraju Partizan i Cedevita. Finale je na programu u nedelju u 20 časova.