POBEDA ATLETSKE LEPOTICE: Ivana magičnim skokom otvorila dvoranu u Beogradu (VIDEO)

Ivana Španović
Beta

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović osvojila je danas prvo mesto na ateletskom mitingu "Serbian Open Indoor" u Beogradu, skokom od šest metara i 85 centimetara.

 

Španovićeva je rekla da zbog atmosfere nije mogla da se koncentriše na skok i daljinu, iako je pre mitinga najavila napad na državni rekord u dvorani i skok preko sedam metara.

Nije često slučaj da neko zadovoljstvo stavim ispred rezultata, a ovo je bio takav slučaj, da uživam u ambijentu i svom prvom nastupu pred domaćom publikom posle dugo godina. Atmosfera je bila fantastična, nisam mogla da poželim više – rekla je Španovićeva novinarima.

Ona je prestupila prva dva puta.

Krivo mi je zbog prva dva skoka, ali nisam mogla da ostanem fokusirana na dasku i zalet. Ali, bolje da pravim greške ovde, nego na Svetskom prvenstvu – dodala je najbolja srpska atletičarka.

 

Kako je rekla, rezultat možda jeste bio skroman, ali je zadovoljna svojom formom.

Spremam se da napadnem svetsku titulu i ništa drugo me ne zanima – istakla je Ivana Španović.

Miting u Beogradu posmatrao je i najbolji teniser sveta Novak Djoković, a Španovićeva je navela da namerava da mu uzvrati istom merom i isprati mečeve Dejvis kupa protiv Kazahstana.

Laska mi njegov dolazak. Rekao je da je uživao i da je ovo za njega bilo novo iskustvo. Drago mi je što smo svi zajedno uspeli da mu još malo približimo atletiku – rekla je Španovićeva.