Pobeda Crvene zvezde pred derbi: Luka Jović evrogolom na Vračaru ukrotio ‘Zmajeve’

Fudbaleri Crvene zvezde minimalnim rezultatom su savladali Voždovac u meču 23. kola Jelen Superlige.

 

Lider na tabeli Partizan ima 53 boda, dva više od drugoplasirane Zvezde, a dve ekipe će se međusobno sastati u sledećem kolu.

Ekipa trenera Nenada Lalatovića osvojila je bitne bodove kako bi ostala u trci za titulu protiv pretposlednjeg tima na tabeli kojem su bodovi bili neophodni u borbi za opstanak.

Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, konstantno kružila oko kaznenog prostora rivala, izvale skoro deset kornera, pretila uglavnom preko Jovića, da bi najbolju šansu imao Dušan Anđelković koji je u poslednjem minutu prvog dela igre pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Nastavak meča doneo je istu sliku, a trenutak fudbalske genijalnosti Luke Jovića doneo je jedini gol crveno-belima. Izbegao je ofsajd zamku, primio je loptu na grudi, okrenuo se i neodbranjivo pucao levom nogom iz voleja. To mu je treći gol na poslednje dve utakmice, a ukupno peti u tekućem šampionatu.

Jelen Superliga, 23. kolo: Voždovac – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Stadion: „Obilić”. Sudija: Bojan Nikolić. Strelac: Luka Jović u 55. minutu.

Voždovac: Supić, Stojković (od 59 Nikolić), Pavlović, Radivojević, Ivković, Pavlović, Petrović, Karaklajić (od 10. Jokić, od 73. Đermanović), Sinđić, Adamović, Odita.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Katai, Stojanović (od 72. Bosančić), Lazović, Jović (od 74. Ristić), Orlandić