POBEDA NA JNA POSLE TRI I PO MESECA: Partizan konačno prekinuo crnu seriju! (VIDEO)

Partizan
Beta

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Rada sa 3:1, u utakmici 26. kola Super lige Srbije.

 

Partizan je do prve pobede na domaćem terenu u Super ligi Srbije još od 22. novembra prošle godine stigao golovima Zorana Tošića u 17, Saše Zdjelara u 70. i Leandrea Tavambe u 88. minutu. Jedini gol za Rad postigao je Vladimir Volkov iz jedanaesterca u 40. minutu.

Partizan je drugi na tabeli sa 55 bodova, dok je Rad na pretposlednjem, 15. mestu sa 18 osvojenih bodova.

Crno-beli su prvih 45 minuta odigrali mnogo bolje nego prethodna dva meča, ređali su se napadi i šanse izabranika Miroslava Djukića, ali su uspeli da materijalizuju samo jednu.

Partizan je poveo u 17. minutu golom Tošića iz slobodnog udarca. Faul je na 17-18 metara od gola iznudio Ognjen Ožegović, a Tošić je sjajno šutirao i pogodio mrežu Nemanje Stevanovića.

Crno-beli su imali još nekoliko dobrih prilika za još ubedljivije vođstvo, a najbolju je imao Miletić koji je u 25. minutu pogodio prečku.

Kada je izgledalo da će prvo poluvreme biti završeno vodjstvom Partizana, Rad je stigao do izjadnačenja u 39. minutu. Bojan Ostojić je u kaznenom prostoru oborio Aleksandra Lutovca, sudija Igor Stojiljković je bez razmišljanja pokazao na belu tačku, a siguran izvodjač penala bio je nekadašnji fudbaler Partizana.

Partizan je u 55. minutu imao prvu veliku priliku u drugom poluvremenu, kada je Ožegović izašao sam ispred Stevanovića, ali je jedan igrač Rada uklizao i sprečio novo vodjstvo crno-belih.

U 63. minutu Partizan je imao dve prilike u istom napadu koji je “povukao” Ilić, ali je oba puta kao pobednik izašao golman Rada.

Domaća ekipa je, ipak, stigla do prednosti sedam minuta kasnije golom Zdjelara. Korner je izveo Janković, a Zdjelar je lobovao Stevanovića.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko prilika na obe strane, a Tavamba je dva minuta pre kraja regularnog dela postigao treći pogodak za Partizan.

Partizan u narednom kolu gostuje Čukaričkom, dok Rad dočekuje Javor.