POBEDA NOVAKOVE “STRUJE”: Muški tenis očekuju VELIKE PROMENE, povlači se predsednik ATP-a!

Kao što je bilo najavljivano prethodnih dana i nedelja, sada je postalo jasno: muški tenis očekuju velike promene. Dosadašnji predsednik Teniske asocijacije profesionalaca (ATP) Kris Kermod neće više obavljati tu funkciju po isteku mandata koji se završava krajem 2019. godine.

Novak Djokovic
BETA

ATP je objavio da Kermod, koji je na čelu muškog tenisa od 2014, neće više biti predsednik i da će dobiti naslednika.

“Tokom njegovog šestogodišnjeg mandata na čelu ATP, zabeleženi su rekordni nagradni fondovi i komercijalni rast organizacije, dok je posećenost turnira i gledanost ATP tura skočila”, stoji u saopštenju.

Navodi se još da je “njegova vizija bila krucijalna za kreiranje novih događaja poput Završnog turnira nove generacije, ATP kupa koji će početi 2020, unapređivanja takmičenja najbolje osmorice u Londonu, ali i privlačenja nekih od najvećih sponzora u sportu”.

“Bila je privilegija služiti kao izvršni direktor i predsednik ATP-a od 2014. i veoma sam ponosan na sve što smo ostvarili tokom tog perioda. Želeo bih da zahvalim svim ljudima iz organizacije, ali i svim igračima i čelnicima turnira na podršku tokom godina. Ostajem potpuno posvećen funkciji do kraja mandata i želim organizaciji uspeh u budućnosti”, istakao je Kermod.

Ishodom će biti zadovoljna “struja” koju predvodi Novak Đoković, predsednik Saveta igrača, koji se u tom telu zalagao za promenu rukovodstva. Zajedno sa prvim saradnicima Vasekom Pospišilom i Kevinom Andersonom uspeo je da predloži smenu Kermoda i pokuša da uvede promene u načinu raspodele novca i turnirskih nagrada.

“Ne želim da odgovorim na pitanje direktno. Neću otkrivati svoje lično mišljenje o tome jer, deleći takve informacije, izlažem sebe i postajem podložan kršenju poverljivosti unutar strukture – ne želim to da rizikujem. Imamo debitantski ATP kup 2020, Završni turnir za igrače nove generacije i sigurno je urađeno mnogo toga pozitivnog. Ali takođe se dešavalo mnogo stvari unutar svega na koje treba obratiti pažnju”, izjavio je Novak.

Kada je upitan koga bi voleo da vidi kao Kermodovog naslednika, najbolji teniser sveta kritikovao je rad organizacije.

“Predsednik mora da bude neko ko odlučuje u mnogim situacijama. U većini slučajeva postoji sukob interesa. To je izuzetno teška pozicija u kojoj može predsednik da se nađe jer morate da birate između dve strane (igrača i turnira). Tome moramo da se posvetimo kao grupa, vodeća struktura. Vreme je da napravimo promene, zaštitimo predsednika, oslobodimo ga pritiska i, nadam se, takođe imamo neke nezavisne savete o određenim stvarima”, dodao je Đoković.

Povećanje nagradnih fondova turnira za mandata Krisa Kermoda: