Pobeda Srpkinje u Birmingemu: Jankovićeva preko Delakve do naredne runde

Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u osminu finala turnira u Birmingemu, pošto je pobedila 67. teniserku sveta Australijanku Kejsi Delakvu sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

 

Janković, 29. teniserka sveta, pobedila je za sat i 30 minuta. Obe teniserke su u prvom setu napravile po brejk, pa je set odlučen posle taj-brejka, koji je srpska teniserka dobila sa 13:11.

U prvom gemu drugog seta Australijanka je napravila brejk i posle gema na svoj servis stekla dva gema prednosti, da bi Janković nakon toga vezala dva brejka i pobedila.

Janković će u osmini finala igrati protiv pobednice duela četvrtog nosioca Andželik Kerber iz Nemačke i Cvetane Pironkove iz Bugarske.

Ona je do sada tri puta igrala protiv 10. teniserke sveta Kerber i pobedila jednom, u njihovom drugom duelu, 2014. godine na turniru u Brizbejnu kada je bilo 6:7, 6:3, 6:1.

Protiv 48. na WTA listi Pironkove, Janković je igrala šest puta i ostvarila svih šest pobeda. Poslednji put igrale su prošle godine na Ju Es openu, kada je bilo 7:5, 6:4.