Pobeda Zvezde u senci povrede veziste: Stojanović izašao u 12. minutu, Jovanović pogodio za trijumf

Golom Vukašina Jovanovića u poslednjim trenucima utakmice, Crvena zvezda je savladala rusku Mordoviju rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na meču postigao je Vukašin Jovanović u 90. minutu, kada se najbolje snašao posle kornera i nogom ubacio loptu u mrežu.

Crveno-beli ostvarili su drugu pobedu na pripremama u Turskoj posle trijumfa nad Rubinom, dok su mečevi sa Olimpijom i Metalistom završeni nerešeno.

Zvezda je počela nešto otvorenije, ali je Mordovija pretila iz kontri i polukontri. Međutim, već u 12. minutu novi peh zadesio je šampiona Srbije – Saša Stojanović osetio je bol u nozi, tražio izmenu i umesto njega je ušao Miloš Bosančić.

Izabranici Nenada Lalatovića imali su terensku inicijativu, u drugom poluvremenu pretio je Katai, ali je najbolju šansu propustio ruski tim. U 67. minutu nakon greške Grujića Božović je gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut završio na prečki.

Ritam je opao i sve do poslednjeg minuta i već opisanog gola Jovanovića nije bilo više uzbuđenja – Zvezda je slavila sa 1:0.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Savićević, Gavrić, Lazović, Parker.
Rezerve: Rajković, M. Stojanović, Jovanović, Mbođ, Đorđević, Grujić, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai, Jović, Salami.