Pobede Fenerbahčea i Barselone

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su u Istanbulu Armani sa 77:74, dok je Barselona na svom parketu savladala Bajern iz Minhena sa 83:81 u utakmicama prvog kola Grupe C Evrolige.

Ekipu turskog Fenerbahčea, koji trenira srpski trener Željko Obradović, do trijumfa nad italijanskim Armanijem predvodio je Endru Gudelok sa 19 poena i po četiri asistencije i uhvaćene lopte.

U ekipi Fenerbahčea istakao se i srpski košarkaš Nemanja Bjelica sa 11 poena i pet skokova, dok je Bogdan Bogdanović postigao osam.

U Armaniju se istakao Alesandro Đentile sa 15 poena, dok su po 12 postigili Nikoloa Meli i Samardo Semjuels.

Fenerbahče je do trijumfa došao tek u poslednjih pet minuta utakmice, kada je napravio seriju od 9:2.

Slična završnica viđena je i u Barseloni, kada je istoimena ekipa iz tog grada došla do trijufma nad ekipom Bajerna koju predvodi Svetislav Pešić.

Barselonu je do trijumfa predvodio Ante Tomić sa “dabl-dabl” učinkom od 15 poena i 10 skokova, dok je Džastin Doelman postigao 16.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Nihad Đedović sa 19 poena, a uz to je imao i sedam uhvaćenih lopti, dok je Džon Brajant postigao 16.

Ranije u Grupi C Panatinaikos je sa 84:77 pobedio poljski Turov, pa se tako na deobi prvog mesta nalaze prvaci Grčke, Španije i Turske.