POBEDE VEČITIH: Zvezda rutinski protiv Radničkog, Dinamo namučio Partizan! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Surdulici ekipu Dinama iz Vranja sa 1:0, u utakmici drugog kola Super lige Srbije.  Crvena zvezda je pobedila na svom stadionu niški Radnički sa 2:0, u utakmici drugog kola Super lige Srbije. 

Derbi
print screen/twitter.com/☧Bojan T.☨

Jedini gol na meču postigao je Ognjen Ožegović u 82. minutu.

Crno-beli su tako upisali prvu pobedu u novoj sezoni domaćeg šampionata, dok je Dinamu ovo drugi poraz.

Partizan je bio mnogo bolji rival u prvih 45 minutu, pretili su Ožegović, Valijente, Pantić i Kosović, ali je mreža Dinama ostala netaknuta. Koliko je Partizan bio nadmoćniji najbolje govori i podatak da je beogradski tim uputio 10 udaraca ka golu Dinama, naspram nijednog udarca domaće ekipe.

Ekipi Miroslava Đukića je od 57. minuta bio olakšan posao na terenu, pošto je Nikola Djurić zaradio drugi žuti karton.

Partizan je dobru šansu imao u 75. minutu kada je Zdjelar pogodio prečku sa oko 16 metara. Prethodno je u kaznenom prostoru jedan od igrača Dinama igrao rukom.

U 81. minutu veliku priliku imao je i Rikardo, ali je golman Dinama sjajno intervenisao i sprečio vođstvo Partizana.

Ekipa iz Vranja, ipak, nije uspela da se odbrani. Samo minut kasnije, Miletić je ubacio loptu u kazneni prostor, ona je stigla do druge stative gde je bio spreman Ožegović i poslao je u mrežu.

Partizan u narednom kolu dočekuje Mladost, dok Dinamo gostuje Radničkom u Nišu.

Golove za Zvezdu postigli su Milan Rodić u devetom i El Fardu Ben u 92. minutu iz penala. 

Ekipa Vladana Milojevića je prva na tabeli sa šest bodova, dok je Radnički na četvrtom mestu sa tri.

Crveno-beli su poveli već u devetom minutu golom Milana Rodića, a nakon kornera koji je izveo Dejan Meleg.

Lopta je posle kornera stigla do Nikole Stojiljkovića, a on je uputio ka Rodiću koji je u tom trenutku bio u ofsajdu. Loptu je na putu ka golu zakačio Taras Bondarenko, pa je sudija pokazao na centar uprkos velikim protestima fudbalera Radničkog.

Zvezda je do kraja poluvremena imala više loptu u svom posedu i više udaraca ka golu protivnika, kontrolisala je igru, ali se rezultat nije menjao.

Tačku na utakmicu i pobedu Zvezde stavio je u 92. minutu Ben pogotkom iz penala. Prethodno je Lazar Randjelović u kaznenom prostoru oborio Marka Gobeljića.

Nišku ekipu je na današnjem meču s klupe predvodio pomoćni trener Dragan Šarac, pošto je Nenadu Lalatoviću pozlilo pre meča.

Zvezda u narednom kolu gostuje Voždovcu, dok Radnički dočekuje Dinamo.