Počeo egzodus iz Torpeda: Franjić prvi napustio moskovski tim

Torpedo iz Moskve je prošle godine ušao u rusku elitnu fudbalsku diviziju, ali se po svemu sudeći neće dugo zadržati u njoj. Klub pred ispadanjem iz Premejer lige Rusije duguje velike sume novca svojim igračima, zbog čega je australijski reprezentativac Ivan Franjić odlučio da napusti tim i pre okončanja sezone.

 

Australijski fudbaler Ivan Franjić napustio je Torpedo iz Moskve, dve godine pre kraja ugovora, zbog neisplaćenih zarada.

Kako je saopštio sindikat australijskih fudbalera, od Torpeda je nekoliko puta traženo da ispoštuje ugovornu obavezu, što nije učinjeno, pa je saradnja raskinuta po važećim propisima FIFA.

Franjić je u Torpedo stigao krajem prošle godine iz Brizbejna, ali je odigrao samo četiri utakmice zbog problema sa povredom. On je ove nedelje izabran u tim decenije australijske A lige.

Franjić, 27-godišnji desni bek, standardni je član reprezentacije Australije, za koju je nastupio 19 puta, a igrao je i na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Torpedo je nakon 25 utakmica poslednji na tabeli ruskog prvenstva sa 20 bodova i blizu je ispadanju iz lige. Od fudbalera iz regiona, za Moskovljane nastupaju slovenački igrač sredine terena Dalibor Stevanović, kao i hrvatski golman Goran Blažević.