POČETAK SEZONE U VELIKOM STILU: Jokićev “tripl-dabl” za pobedu Denvera nad Hjustonom (VIDEO)

Nikola Jokić ostvario je 43. tripl-dabl u karijeri, u pobedi Denver nagetsa nad Hjuston roketsima 124:111. To je prva pobeda Denvera u trećem meču u sezoni, a Nikolin već drugi tripl-dabl.

printscreen/youtube.com/NBA

Centar iz Sombora ubacio je 19 poena, uz 18 asistencija i 12 skokova. Ovo mu je učinak karijere kada je reč o asistencijama, a neke od njih su bile zaista spektakularne.

Kao i obično, pratio ga je Džamal Marej sa 21 poenom, koji se povredio tokom utakmce. Četiri minuta do kraja treće četvrtine napustio je teren. Do kraja se vratio na klupu, ali nije ulazio u igru.

Roketse je predvodio Džejms Harden sa 34 poena, dok je Kristijan Vud ubacio 23.

Međutim, Roketsima još uvek fale Val, Kazins, Gordon i Džons, koji su van stroja zbog protokola uzrokovanih korona virusom.

Tako se Denveru suprotstavilo samo devet igrača Hjustona, što nije sprečilo Hardena da izvede svoj šou. U drugoj četvrtini pogodio je tri trojke zaredom, ali Roketsi su i dalje bili u zaostatku od deset poena na poluvremenu.

Do izražaja je došao Denverov bogatiji igrački kadar, a Jokić i Marej su se lepo dopunjavali.

Kad god bi Hjuston nagovestio da se vraća, igrači “grumenja” bi uspeli taj nalet da neutrališu. Na taj način su došli do prve pobede u sezoni.

Ekipa Majka Melouna sada ima učinak 2-1, dok su “rakete” zabeležile i drugi poraz od početka sezone.