POČINJE BORBA ZA MEDALJU: “Zbog ovoga smo vredno radile, imamo taktiku za velikog protivnika”

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Jokohamu, gde će igrati završnicu Svetskog prvenstva.

Beta/AP

– Ovo je ono za šta smo vredno radili prethodnih par meseci i ono što smo priželjkivali. Holandija je ozbiljan protivnik, ali imamo spremnu taktiku. Ulog je prevelik. Čuvale smo energiju za ovo što predstoji – rekla je Maja Ognjenović u Jokohami.

Srbija će igrati protiv Holandije u petak od 6.40 u polufinalu Svetskog prvenstva u Japanu.

– Holandija je jedna od najboljih ekipa na prvenstvu, što je dokazala svojom igrom. Bili su bez greške i izbacili veliku Ameriku iz trke za medalju – kazala je Maja Ognjenović.

Njena saigračica Brankica Mihajlović je rekla je da nema smisla razmišljati o finalu već da se samo treba koncentrisati na Holandiju.

– Holandija igra zaista kvalitetnu odbojku i biće maksimalno koncentrisane i motivisane. Mi želimo da igramo finale. Biće teško, kako nama, tako njima. Sve što je bilo se zaboravlja i pada u vodu. Verujem da možemo najbolje moguće da se spremimo – rekla je Brankica Mihajlović.

Silvija Popović je kazala da nije potrebno govoriti o motivima.

– Ne treba mnogo govoriti o motivima. Priželjkujemo dobru utakmicu. Dobro poznajemo protivnika i treba iskoristiti mane koje imaju. Ne smemo da im dozvolimo da nametnu svoju igru. Nadam se dobrom rezultatu – kazala je Popovićeva.

Drugi polufinalni duel između Kine i Italije igraće se u petak od 9.10.