POČINJE ELITNO KOŠARKAŠKO TAKMIČENJE: Evroliga na VELIČANSTVEN NAČIN predstavila Zvezdu i Delije! (VIDEO)

Matias Lesor
Beta

Do početka nove sezone Evrolige ostalo je još samo desetak dana, a zvanični sajt najjačeg košarkaškog takmičenja Evrope predstavio je srpskog i regionalnog šampiona.

 

Trenera Dejana Radonjića zamenio je perspektivni Dušan Alimpijević a u međuvremenu je otišlo sedam sjajnih igrača. Nema sumnje da je menadžment tima učinio sve da pojačanja budu približnog ili većeg kvaliteta, ali će proteći dosta vremena dok se ovaj tim uigra.

Trener Alimpijević, kapiten Lazić i trostruku evropski šampion Pero Antić.

– Niko nije očekivao od Zvezde da se uopšte bori za plasman u plej-of. Borili smo se tokom čitave sezone, nismo se predavali ni u jednom trenutku – kazao je kapiten Branko Lazić.

Novajlija na trenerskoj sceni najboljeg takmičenja je Dejan Alimpijević. Za fanove Evrolige, izneo je svoja očekivanja u ovoj sezoni.

– Fajnal-for u Beogradu nije samo velika stvar za naš glavni grad već za čitavu Srbiju. Koliko je realno da se Zvezda plasira na fajnal-for? Timovi sa mnogo većim budžetima to ne mogu da garantuju – oprezan je Alimpijević.

Od prethodnog boravka na Malom Kalemegdanu, Pero Antić je osvojio tri Evrolige, igrao polufinale Evrobasketa sa Makedonijom i okušao se u NBA. Ipak, nigde nije kao sa Delijama.

– Svi znaju koliko volim ovaj tim, posebno njegove navijače. Proveo sam dve prelepe sezone ovde pre mnogo vremena. Mogu da unesem novu energiju u ekipu, da mladim i neiskusnim igračima dam po koji savet, da utičem na to da imamo što bolju hemiju i da radim šta god trener bude tražio od mene – emotivan je bio Antić.

Ovogodišnju sezonu u Evroligi Zvezda počinje 13. oktobra, gostovanjem Žalgirisu.