POČINJE FUDBALSKA GROZNICA: Elita kreće u pohod na popularnog ‘ušonju’

Konačno smo dočekali najzanimljiviji deo fudbalske sezone, počinje grupna faza Lige šampiona. Prošla su četiri meseca otkako je Kristijano Ronaldo odveo Real Madrid do titule, a već danas Madriđani kreću u borbu da sačuvaju popularnog 'ušonju'. Biće teško, konkurencija je velika...

Kraljevski klub odbranu titule počinje duelom na svom terenu protiv švajcarskog Bazela, dok vicešampion Atletiko kreće iz Pireja.

Madriđani su u prošlom kolu doživeli bolan poraz u gradskom derbiju od Atletika (1:2) i svakako žele da poprave utisak.

– Možemo da ponovimo prošlosezonski uspeh. Ostvarili smo san i došli do 10. trofeja u LŠ. Najveći konkurenti ove sezone biće nam Čelsi, koji se baš pojačao i, naravno, minhenski Bajern – rekao je trener Reala Karlo Anćeloti.

U drugoj utakmici B grupe petostruki prvak Evrope – Liverpul dočekaće bugarski Ludogorec.

Engleski tim vratio se u LŠ posle pet godina, a napadač Lazar Marković imaće priliku da se makar malo revanšira Bugarima što su u kvalifikacijama eliminisali njegov bivši klub, Partizan.

Zanimljivo bi moglo da bude u duelu dva crveno-bela tima u Pireju, gde će se sastati grčki Olimpijakos i prošlosezonski finalista Atletiko iz Madrida. U timu iz Pireja mogao bi da zaigra i bivši fudbaler Crvene zvezde Luka Milivojević.

Drugi meč A grupe biće odigran u Torinu, gde će trostruki uzastopni prvak Italije Juventus dočekati švedski Malme.

Jedan od derbi mečeva kola na programu je u Dortmundu, gde će ekipa Borusija ugostiti londonski Arsenal. Za očekivati je da u domaćoj ekipi starter bude Neven Subotić, a šansu bi trebalo da dobije i Miloš Jojić.

Turski Galatasaraj će u drugoj utakmici D grupe dočekati belgijski Anderleht čiji napad predvodi srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.

Povratnik u Ligu šampiona, ekipa Monaka ugostiće nemački Bajer iz Leverkuzen, dok će prvak Portugalije Benfika dočekati ruski Zenit.

Mečevi Lige šampiona (20:45):

Grupa A: Olimpijakos – Atletiko Madrid, Juventus – Malme

Grupa B: Liverpul – Ludogorec, Real Madrid – Bazel

Grupa C: Monako – Leverkuzen, Benfika – Zenit

Grupa D: Galatasaraj – Anderleht, Borusija Dortmund – Arsenal