PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KUZMIĆA: Košarkašu Crvene zvezde preti zatvorska kazna

Ognjen Kuzmić, srpski košarkaš, optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su povređene tri osobe.

Kuzmić
print screen/you tube.com/iPycO

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je potvrdilo da je pokrenuta optužnica protiv centra Crvene zvezde na pozajmici u FMP-u.

– Podignuta je optužnica protiv Ognjena Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B.I., M.M, i J.D., a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci – rekli su u Tužilaštvu, prenose regionalni mediji.

Kuzmić je u trenutku nesreće svoj skupoceni terenac vozio čak 65 kilometara na čas iznad ograničenja, odnosno 125 kilometara na čas na putu gde je dozvoljeno 60.

Tom prilikom je zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić. Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

Prema informacijama iz Republike Srpske, Kuzmić je u trenutku kada je bio za volanom imao čak 2.27 promila alkohola u krvi.

U banjalučkom tužilaštvu su za “Srpskainfo” rekli da Ognjena Kuzmića terete da je počinio krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmić će teško izbeći zatvorsku kaznu.

– Učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, pa usled toga kod drugog nastupi teška telesna povreda kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Međutim, ako prilikom izvršenja ovog dela bude pod uticajem alkohola preko 1,5 promila, ili pod uticajem narkotičkih sredstava, ili ako vozi brzinom koja prelazi 50 kilometara na čas iznad dopuštene brzine, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom zabrane upravljanja motornim vozilom – navodi se u zakoniku.loading...