Podrška nekadašnjem kolegi: Masa će na kacigi nositi Šumaherove inicijale

Vozač Vilijamsa Felipe Masa će na prvoj trci sezone u Formuli 1, na Velikoj nagradi Australije, na kacigi nositi inicijale Mihaela Šumahera, koji je od kraja decembra u komi posle teških povreda glave zadobijenih prilikom pada na skijanju.

Brazilac na ovaj način želi da pruži podršku legendarnom Nemcu, sedmostrukom šampionu Formule 1 i nekadašnjem timskom kolegi iz Ferarija.

– Mislim na njega svaki dan, molim se za njega sve vreme – rekao je Masa medijima pred piočetak šampionata i dodao:

– Nadam se da će se na kraju sve dobro završti. On će biti na mojoj kacigi, a ja ću se moliti i nadati da sve bude u redu, da ponovo bude sa nama. Predsednik Svetske automobilske federacije Žan Tod, koji je bio šef Šumaheru u vreme dok je vozio za Ferari, takođe je rekao da svakodnevno prati njegovo zdravstveno stanje.

– Još uvek se nadamo da će sve biti u redu. On je divan čovek, veliki šampion i nadam se da će ponovo biti sa nama – rekao je Tod.

Podsetimo, Šumaher je u veštačkoj komi od 29. decembra, dva puta je bio podvrgnut operaciji, a lekari su 30. januara počeli da mu smanjuju dozu sedativa kako bi započeli proces buđenja.