Odlične rezultate Videotona prati velika popularnost trenera koji je prošle godine na neverovatan način doveo Partizan do duple krune, a potom malo neočekivano, odlučio da karijeru nastavi u Mađarskoj.

U razgovoru za “Mozzart sport” osvrnuo se na aktuelna dešavanja u svom bivšem klubu. Uputio je podršku novom treneru “Parnog valjka” i prisetio se zajedničkih trenutaka tokom priprema za trenerski poziv.

– Ako nekome znači, apsolutna podrška Bati. Fantastično je rešenje u datim okolnostima. Da su me pitali, njega bih predložio. Preuzeo je crno-bele u trenutku kad klub nije imao šta da izgubi, a on mnogo toga stavio na kocku. Hrabrost ga je uvek krasila. Svojevremeno sam bio deo Stručnog saveza FSS u školi za trenere, polaznici su, među ostalima, bili Tomić, Petrić, Mirković i Ivić, poslednja dvojica su se u startu odvojila po talentu i potencijalu, što može da bude veliki plus. Partizan pripada Mirkoviću. Kažu, nije iskusan, a ja vam kažem mora negde iskustvo da stiče. Gde drugo nego u klubu koji mu je prirodno okruženje? Neće mu biti lako, svi moraju da stanu iza njega, težak posao ga čeka, ali je u početnim utakmicama pokazao da ume – izjavio je Mirković za Mozzart sport.

Nikolić se osvrnuo i na sjajan rezultat Crvene zvezde koja kao i njegov Videoton ima priliku da predstojeću fudbalsku jesen igra na najvećoj evropskoj pozornici

– Napravili su dobar rezulat, ne može niko to da ospori. Imaju specifičan način igre, u nekim trenucima sa malim brojem primljenih golova podsećaju na Partizan iz sezone kad smo uzeli duplu krunu. Imaju i izvanredan budžet. Na primer, meni je Brazilac Kafu bio interesantan, ali je van domašaja Videotona. Koliko vidim, imaju i dva podjednako kvalitetna tima. U dobroj su poziciji. U nekim segmentima su dobro, stvarno vam kažem, baš dobro radili, pa im se to sad vratilo. Da se razumemo: ne smeta mi dobar rezultat Zvezde koliko bih voleo da vidim Partizan na tom mestu –  rekao je Marko Nikolić.