PODUŽI SPISAK: Nije Kanga jedini! Evo ko je sve LAŽIRAO DOKUMENTA (FOTO)

Fudbaler Crvene zvezde, Gelor Kanga, napravio je pravu pometnju pošto je optužen da je lažirao svoju dokumenta, da ne koristi svoje pravo ime i da je pet godina stariji nego što se predstavlja.

printscreen/youtube.com/Crvena zvezda

Izbio je pravi skandal, ali u Crvenoj zvezdi mu veruju, a takav slučaj je i sa Miodragom Božovićem, nekadašnjim trenerom crveno-belih.

– Pročitao sam te optužbe na Kangin račun i zatečen sam. Trebalo bi sačekati, da vidimo šta će istraga da utvrdi, ali meni deluje kao da su sve smislili u DR Kongu sa namerom da se domognu Kupa afričkih nacija. Nije ovo bio prvi put da Kanga igra za reprezentaciju Gabona, pa mi je malo neverovatno kako sve ove godine niko nije potegao pitanje njegovog identiteta, ako je već bilo osnova za to – rekao je Božović za Informer i dodao:

– Možda je sve namešteno. Ja mu verujem da se zove Kanga i da je 1990. godište. On je dobar momak. Ne verujem da bi godinama ćutao o poreklu. I ne izgleda kao da je stariji pet godina, nije to malo. Ima on svojih bubica, ali nije prevarant. Ume da napravi glupost, ali uvek na kraju prizna grešku, izvini se.

Međutim, da stvar bude još gora, nije Kanga ni prvi ni poslednji koji se našao u ovakvoj situaciji.

Lažiranje godina i identiteta poznat je pod nazivom “Age fraud” i sve je češći problem modernog fudbala.

Priču o Taribu Vestu sigurno svi znate napamet, a podsetićemo vas i na Bakarija Jatu, koji je takođe lažirao dokumenta.

Osim toga, sećamo se i Kamerunca Džozefa Minale, koji je igrao za Lacio i Kjevo, koji je navodno imao tada 17 godina. Hm, pogledajte malo bolje?

Tu je i Forčjun Čikvudi koji je igrao za Nigeriju na SP za igrače do 17 godina, iako je imao 20. Oni pravi ljubitelji fudbala pamte i Gvinejce Ahmeda Tidijanu Keitu i Abubakara Kontea, ali naravno najaznimljiviji je Taribo Vest, priseća se Meridian Sport.

Taribo, koji je igrao za Partizan, Milan i Inter, bio je stariji nego što se predstavljao, a to je slučajno otkrio Brazilac Ronaldo, koji je rekao da je Taribo najmanje pet godina bio stariji od njega.

I neki fudbaleri Gane bili su sumnjivi, međutim nije bilo čvrstih dokaza da su lažirali svoje godine. Sumnje su se odnosile na Salija Muntarija, Mikaela Esijena, Emanuela Agiemanga Badua, Dominika Adiju, Ransforda Oseija…

Dakle, spisak je dug, a koje je rešenje?