POHOD KA ODBRANI ZLATA: Španci pobedili NEMCE i postali prvi POLUFINALISTI EVROBASKETA

španija
Print Screen/You Tube

Reprezentacija Španije prvi je učesnik polufinala Evropskog prvenstva u Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji.

 

‘Crvena furija’ morala je da se pomuči, ali je na kraju ipak bez većih problema porazila Nemačku i nastavila pohod ka odbrani zlata – 84:72 (16:19, 18:14, 31:20, 19:19).

‘Panceri’ su bolje krenuli, bili su veoma agresivni u defanzivi i umalo stigli i do dvocifrene prednost. Međutim, Španci su i tada, kao i u drugoj deonici imali spreman odgovor, pa su na odmor otišli sa minimalnom prednosću (34:33). 

Nisu Nemci odustajali ni na startu trećeg perioda, uspevali su preko Denisa Šredera da održavaju priključak, ali je onda kompletnu situaciju na terenu u svoje ruke preuzeo Mark Gasol. 

Mlađi od čuvene braće vezao je 13 poena, od čega tri uzastopne trojke, i ekspresno odveo svoj tim do dvocifrene prednosti koju su do kraja bez ikakvih problema sačuvali. 

Bio je ovo 19. međusobni susret ova dva tima, Španci se sada nalaze u seriji od šest pobeda, a u ukupnom skoru vode 13:5. Takođe, ovo im je sedmo vezano slavlje na ovom Evrobasketu. 

Od 20.30 u drugom četvrtfinalu sastaju se Slovenija i Letonija, a bolji će se sa Špancima boriti za veliko finale u četvrtak od 20.30, dok su preostala dva para na programu u sredu. 

Najpre će na parket Grčka i Rusija od 17.45, a od 20.30 selekcije Srbije i Italije. 

Drugo polufinale igra se u petak u istom, večernjem terminu.