POHOD NA VRH SVETA: Poznato kada počinje Novakov prvi meč u Šangaju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od Šangaja kreće u pohod na prvo mesto.

Beta/AP

Đoković u utorak počinje nastup na Mastersu u kineskom gradu, a protivnik će mu od 12.00 biti francuski igrač Žeremi Šardi.

To će biti njihov 12. međusobni duel, Novak je dobio svih 11 do sada, kao i svih 26 odigranih setova.

– Mislim da on voli brže podloge. Odigrao je dobro, malo sam pogledao. Ima jak servis i forhend, na tome zasniva igru. Poznajem ga, igrali smo 11 puta. Trenirali smo u Čikagu na Lejver kupu i malo smo se šalili. Čestitao sam mu danas i rekao mu da je još u Čikagu znao da ćemo igrati ovde. Zato je, dok me je zagrevao tamo, kad mu kažem da mi servira u bekhend, on servirao u forhend. Već tada je igrao psihološke igre – našalio se srpski teniser.

Osvajač 14 Grend slem trofeja trenutno se nalazi na trećoj poziciji na ATP listi i ima priliku da se do kraja sezone vrati na čelo karavana.

– Raspored je takav da posle GS sezone malo opadne uzbuđenje kod većine tenisera, ali znate, mislim da se i malo umore zbog dužine sezone… Istovremeno, pričam iz svoje perspektive, cenim i sve druge turnire. Grend slemovi se ističu zbog istorije i svega toga, ali svuda hoću da odigram dobro do kraja godine iz poštovanja prema turniru, tome što hoću da osvojim sve što mogu, a onda i prema sebi i prilici da budem najbolji na svetu. Zato ću definitivno odigrati ovaj turnir kao da je Grend slem – objasnio je Đoković.

Pobednik ovog meča u sledećem kolu igraće protiv pobednika duela Marko Čekinato – Hjeon Čung.