POKAZALI LJUBAV PREMA OKEANIMA: Milion ljudi učestvovalo u najvećoj trci na svetu!

Neverovatnih milion trkača učestvovalo je u najvećoj trci za okeane na svetu „adidas x Parley“, a tokom mesec dana pretrčali su 12.4 miliona kilometara, odnosno dužinu dovoljnu da se napravi čak 300 krugova oko planete Zemlje!

PR

Kampanjom koja se održava drugu godinu zaredom, adidas je u saradnji sa organizacijom Parley for the Oceans skrenuo pažnju javnosti na rastući problem zagađenja mora i okeana plastičnim otpadom.

Dodatno, adidas ulaže milion dolara, po jedan za svaki od prvih milion pretrčanih kilometara, u Parley Oceans School – školski program koji edukuje mlade o ovom globalnom problemu i njegovom uticaju na podvodni svet.

U početku zacrtani cilj od milion kilometara velikim trudom i zalaganjem adidas Runners timova i sportista iz čitavog sveta prevaziđen je za svega nekoliko dana i konačna cifra višestruko je nadmašila očekivanja. Pored milion trkača širom sveta, inicijativi su se pridružili članovi tima adidas Runners Belgrade, ali i mnogobrojni poznati sportisti, poput čuvenog brazilskog fudbalera Kake, nemačkog golmana Marka ter Štegena, legendarnog plivača Jana Torpa i peruanskog surfera Gabrijela Viljarana.

– Kako sam odrastao u Sidneju, okeani su uvek bili veliki deo mog života. Jako mi je drago što adidas preduzima ovako značajne i velike korake i daje doprinos borbi protiv zagađenja okeana i mora plastikom. Zajedno možemo da promenimo budućnost podvodnog sveta i time učinimo svet lepšim i čistijim mestom za život – rekao je popularni Australijanac Torp, jedan od najuspešnijih plivača svih vremena.