POKAZAO NEVEROVATNU SNAGU: Cicipas otkrio pet minuta pre početka finala da mu je PREMINULA…

Ovaj meč neće pamtiti samo po porazu....

printscreen

Grčki teniser Stefanos Cicipas u nedelju poražen je u finalu Rolan Garosa od strane prvog reketa sveta Novaka Đokovića nakon velikog preokreta od 0:2 do 3:2. Meč koji je krasio vrhunski tenis, Cicipas neće pamtiti samo po porazu već i po tome što mu je samo pet minuta pre ulaska na teren “Filip Šatrije” saopšteno da je njegova voljena osoba preminula.

Radi se o baki grčkog tenisera koja je izgubila životnu bitku. Tim povodom se nakon epskog finala oglasio i sam Cicipas.

Život nije pobeda ili poraz. Radi se o uživanju u svakom trenutku u životu bilo da je to sam ili sa drugima. Podizanje trofeja i slavljenje pobede je nešto, ali ne sve. Pet minuta pre ulaska na teren moja veoma voljena baka izgubila je životnu bitku. Mudra žena čija vera u život, i spremnost da da i pruži ne može se porediti ni sa jednim drugim ljudskim bićem koje sam upoznao. Važno je imati više takvih ljudi na ovom svetu. Jer takvi kao ona čine da oživiš. Zbog njih sanjaš. Hteo bih da kažem da bez obzira na dan, okolnost ili situaciju, ovo je potpuno posvećeno njoj, i samo njoj. Hvala ti što si odgajila mog oca. Bez njega ovo ne bi bilo moguće – objavio je Cicipas na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98)

Bez obzira što Grk nije došao do trofeja, on će napredovati na ATP listi. Tačnije, od ponedeljka on će sa 5. mesta stigao na poziciju 4 na kojoj je do danas bio Austrijanac Dominik Tim.