“POKAŽITE DA NE POMAŽETE VEČITIMA”: Partizan ne odustaje od uvođenja VAR tehnologije

FK Partizan opet je pokrenuo inicijativu da se uvede video tehnologija u domaćim fudbalskim takmičenjima.

fk partizan
sr.partizan.rs

Neposredno nakon što je predsednik Sudijske komisije FSS Zoran Petrović rekao da je VAR preskup za Srbiju i da ga ne treba očekivati najmanje dve, a možda ni čak deset godina, iz Humske su se obratili Fudbalskom savezu Srbije i Zajedinici Superlige.

– FK Partizan se ovim putem obraća Fudbalskom savezu Srbije i upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama Superlige, a po mogućnosti i Prve lige Srbije.

Smatramo da bi se prihvatanjem ove inicijative stalo na put konstantnim neodgovornim izjavama pojedinaca u srpskom fudbalu o navodnoj neregularnosti takimičenja u Superligi.

Sveukupna atmosfera koja je stvorena ne priliči nijednom akteru domaćeg prvenstva. Držimo da je ova inicijativa najbolja brana daljem produbljavanju nepotrebne razmene argumenata između učesnika klubova Superlige.

Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi prvi put dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistematski sude protiv manjih klubova, a u intetresu dva naša najveća kluba.

Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativim želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Superligi Srbije – piše u dopisu FK Partizan koji je potpisao generalni direktor Miloš Vazura.

VAR se koristi u ligama Nemačke, Italije, Španije, Francuske i Portugala, od februara će biti u primeni i u Ligi šampiona, a od sledeće sezone i u Engleskoj.

Od sezone 2019/2020 VAR se uvodi i u Prvu ligu Hrvatske.