POKORIO AUSTRIJU: Izvrsnom vožnjom tokom čitave trke BORKOVIĆ upisao i DRUGU POBEDU!

Dušan Borković
print screen/you tube.com/TCR TV

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je pobedu na prvoj trci petog vikenda TCR Svetskog šampionata!

 

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR sa brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, pobedio je u prvoj trci na stazi Salcburgring u Austriji i tako posle Bahreina još jednom stigao na najviši stepenik pobedničkog postolja.

 
Borković je krenuo savršeno a iz kruga u krugje povećavao prednost i kada se činilo da će ubedljivo ostaviti rivale iza sebe, desila su se dva incidenta na stazi, zbog čega je na pistu izlazio “Safety car”.

– Ponosan sam i presrećan što sam još jednom uspeo da predstavim Srbiju u najboljem svetlu. Ne mogu rečima da opišem čast i osećanja kada sam slušao srpsku himnu i ovde u Austriji. Nadao sam se da ću i u drugoj trci moći do bodova, ali nažalost, nije moglo. Uprkos svemu, odlazim srećan na sledeći vikend u Mađarsku. Hvala mom timu i svim navijačima koji su bili uz mene i ovog puta – rekao je Borković posle pobede.

Dušan Borković je posle petog vikenda osvojio novih 29 bodova, samo jedan manje od aktuelnog svetskog šampiona Stefana Kominija.

U generalnom plasmanu zauzima peto mesto sa 82 osvojena boda. Borković je tako napredovao za jedno mesto, a da nije bilo peha u drugoj trci nakon ovog vikenda bio bi četvrti.

Sledeći vikend TCR Svetskog šampionata biće vožen 17. I 18. Juna u Mađarskoj na stazi Hungaroring.