U susret obeležavanju Međunarodnog dana sporta, Novak Đoković, osnivač Novak Đoković fondacije, danas je na druženju i času tenisa za mališane u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu pozvao sve da se uključe i podrže onlajn kampanju, posvećenu značaju sporta, pod nazivom Sport u jednoj reči - Sport In One Word.

 

Dok je jedna grupa najmlađih učila osnove i prve korake tenisa, drugi su sa Novakom pisali poruke šta je za njih sport u jednoj reči. Novak Đoković, uz osmeh je podelio svoje poimanje sporta i na šta prvo pomisli kada čuje ovu reč.

– Sport nosi snažne emocije i doneo mi je mnogo radosti. Bavljenje sportom je usmerilo moj život, uticalo na izgradnju mog karaktera, tela i jačanje uma i duha. Kad bih morao da izaberem jednu reč kojom bih ga opisao ta reč bi bila zdravlje. Sport je veoma važan za razvoj dece i odraslih i ponosan sam što Fondacija aktivno radi na tome da se deci pruže jednaki uslovi za primenu regularnih fizičkih aktivnosti, rekao je Novak.

 

Kampanja Sport u jednoj reči, koju pokreće Novak Đoković fondacija, trajaće od 6. do 30. aprila 2017. godine. Cilj je podizanje svesti o važnosti bavljenja sportom, njegovoj ulozi u društvu, kao i podsticanje dece i mladih da više vežbaju.

Potrebno je na ličnim profilima na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) u formi fotografije ili video poruke podeliti šta za vas predstavlja sport u jednoj reči, korišćenjem haštega #SportIn1Word. Na kraju kampanje objavljeni sadržaj sa najviše lajkova biće odabran kao integralni deo zvaničnog video spota Fondacije, koji će obići svet.

U duhu kampanje Novak Đoković fondacija će u narednom periodu otvoriti četiri igrališta u vrtićima širom Srbije, namenjena deci i poboljšanju njihovog kvaliteta života i zdravlja. Projekti igrališta vrtića prepoznati su od strane Fondacije, sa aspekta važnosti fizičke aktivnosti za rani razvoj dece. Prva igrališta biće otvorena u Srbobranu i Staroj Pazovi, a zatim u Gornjem Milanovcu i Novom Bečeju. Na sam dan otvaranja za decu će biti organizovane sportske igre i prigodan sadržaj.