Pokrenut predstečajni postupak u Vojvodini

Privredni sud u Novom Sadu pozvao je poverioce FK Vojvodina da se u sklopu predstečajnog postupka pojave u sudu na ročištu za odlučivanje o reorganizaciji.

Predsednik Upravnog odbora kluba Zoran Šćepanović rekao je za novosadski informativni portal 021 (021.rs) da to nije stečaj, nego „pokušaj da se reši finansijska situacija u klubu i time spreči odlazak u stečaj”.

On je izrazio nadu da će sa poveriocima napraviti dogovore, kako bi Vojvodina mogla da nastavi da isplaćuje dugove i istovremeno nastavi sa igranjem utakmica.

– Želimo da sa svim poveriocima kojima se duguje novac, a to ima genezu nastanka unazad više godina, rešimo pitanje dugovanja. Da izmirimo dugovanja prema državi, kao i dugove prema zaposlenima, svim članovima kolektiva. Takodje, želimo da izmirimo dugove i prema svim ostalim partnerima, jer što se tiče UEFA i FIFA moramo biti precizni da ne bi doživeli da nas kažnjavaju – kazao je Šćepanović.

On je dodao da se sa poveriocima razgovara da plan reorganizacije bude prihvaćen, ali je naveo da će klub i dalje raditi, i ukoliko plan ne bude prihvaćen.

– Može da se desi da se i ne usvoji plan. Ako se to desi, nikom ništa, nastavljamo dalje, ali jednostavno u ovom momentu smo sprečili da pod blokadama ne funkcionišemo ili da funkcionišemo u sivoj zoni, što ne želimo i zbog čega smo i preduzeli celu ovu stvar – rekao je Šćepanović.

Prema nezvaničnim informacijama, dugovi FK Vojvodina iznose izmedju 8 i 9 miliona evra.

Nedavno je generalni sekretar Vojvodine Božidar Beronja podneo ostavku na tu funkciju zbog odluka koje je donela uprava kluba, prvenstveno o pokretanju stečaja.