Pokrenuta inicijativa da Vujadin Boškov dobije ulicu ili trg u Novom Sadu

Fudbalski klub Vojvodina uputio je Nadležnoj Komisiji Skupštine Grada Novog Sada zahtev da Vujadin Boškov dobije ulicu ili trg u tom gradu.

Legendarni jugoslovenski fudbaler i trener Vujadin Boškov preminuo je 27. aprila, u 83. godini.

Članovi kluba odlučili su da pokrenu inicijativu i obrate se gradonačelniku tražeći da Boškov dobije deo grada, kako se njegovi lik i delo ne bi zaboravili.

“Cenjeni i uvaženi Gradonačelniče,

U skladu sa današnjim razgovorom koji ste obavili sa članovima Upravnog odbora FK Vojvodina, a u skladu sa idejom da se ne zaboravi lik i delo našeg velikana Vujadina Boškova, i ceneći da su tu ideju već dali neki gradovi u Evropi, i mi želimo da se ovim putem odužimo velikoj legendi, te Vam se ovim podneskom obraćamo sa uverenjem da ćete nas podržati da neka ulica ili trg u Novom Sadu nosi njegovo ime.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju i podržavanju ove inicijative”, stoji u saopštenju FK Vojvodina.

Boškov je najveći deo svoje igračke karijere proveo u Vojvodini, a nosio je još dres Sampdorije i Jang Bojsa. Kao trener je vodio Vojvodinu, Fejenord, Sampdoriju, Romu, Napoli, Real Madrid i još nekoliko evropskih klubova.

Bio je i selektor Jugoslavije sa kojom se plasirao na EURO 2000, naše poslednje na kojem smo učestvovali.

Bio je šampion Jugoslavije i Španije, a sa Sampom je osvojio Kup pobednika Kupova 1990. godine i bio je prvak naredne godine.