Polako, Nole, čoveku je rođendan: Đoković u tri seta savladao slavljenika Manarina

Novak Djokovic
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pobedom nad Adrijanom Manarinom sa 6:4, 6:3, 7:6

Srpski teniser stigao je do 30. uzastopne Gren slem pobede za dva sata i osam minuta igre, a za rivala imao je izuzetno borbenog i neugodnog Francuza.

On je tako postao igrač sa najviše pobeda u nizu u open eri, prestigavši Roda Lejvera koji je imao trijumf manje.

Protivnik u narednom kolu biće mu bolji iz meča Tomaš Belući – Sem Kveri.

Već u prvom setu videlo se da Đoković neće lako stići do pobede. Imao je problema sa servisom, a neizvesno je bilo do pred sam kraj seta kada srpski teniser konačno pravi brejk za vođstvo, posle čega osvaja set.

Do 2:0 prvi reket sveta stiže znatno lakše. Ranim brejkom čuvao je vođstvo, gubio je malo poena na svoj servis i tako ubrzao igru.

Ipak, prava drama viđena je u trećem setu.

Manarino je podigao nivo igre, a Đoković nije odmah odgovorio na to. Tek u sedmom gemu napravio je brejk, unervozio se kada je servirao za pobedu, a Francuz mu oduzeo servis. Tada je usledio period igre u kom je Manarino igrao rasterećenije i tako obezbedio taj brejk.

Đoković se tada probudio, imao nekoliko atraktivnih poena, to je i publiku podiglo na noge, a posle dva sata i osam minute igre Novak stiže do pobede.