POLEDICA NAJAVIO ŠTRAJK FUDBALERA: Srpska liga je NEREGULARNA, igrači NE PRIMAJU PLATE!

Sudija
pixabay.com/Ilustracija

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera (SPF) Nezavisnost Mirko Poledica optužio je danas klubove i Fudbalski savez Srbije (FSS) da rade na štetu fudbalera i ocenio da je Super liga Srbije neregularna, pošto u njoj igraju pojedini igrači koji nisu mogli da budu registrovani, zbog zabrane njihovim klubovima.

 

– Moramo da skrenemo pažnju na nepravilnosti u srpskom fudbalu. Fudbalski klubovi Borac, Novi Pazar, Jagodina, OFK Beograd su zbog dugovanja imali zabranu registrovanja igrača, ali im je ta zabrana ukinuta poslednjeg dana prelaznog roka. FSS je tako omogućio klubovima da se još više zadužuju i da uništavaju srpski fudbal. Posle te odluke jasno je da su prva dva kola Super lige potpuno neregularna, jer su nastupili igrači koji nisu imali pravo. Uložili smo žalbu – rekao je Poledica.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Poledica je najavio krivične prijave protiv Disciplinske komisije i Komisije za licenciranje igrača.

– Disciplinska komisija im je odobrila za registruju igrače uz obrazloženje da klubovi nisu primili odluku, a mi imamo dokaze iz pošte da su je dobili. Klubovi su 20. septembra 2016. godine dobili odluku, tada je Disciplinska komisija konstatovala da su je dobili. Imamo situaciju da taj organ prvo kaže da su klubovi dobili pošiljku, a onda da 17. februara saopšti da nisu i da istog dana ukine odluku o zabrani. Sva tri kluba su radila na identičan način – navodi Poledica uz tvrdnju da su igrači Superlige ogorčeni jer kako kaže nemaju zaštitu Fudbalskog saveza Srbije.

– Stičemo utisak da se fudbal igra zbog funkcionera a ne zbog fudbalera, trenera, navijača. Odluke koje su donete su pravno neodržive i vređaju inteligenciju svakog čoveka. Te odluke su donete na telefonskoj sednici, a statut FSS kaže da petočlana Disciplinska komisija mora da donese odluke u prisustvu najmanje tri člana.Tražimo od FSS da omogući igračima minimum dostojanstva, a to je da prime platu – izjavio je Poledica.

Poledica je rekao i da štrajk igrača nije daleko i da je pitanja dana kada će se desiti.

Konferenciji za novinare prisustvovali su pojedini igrači iz domaćih klubova, među kojima kapiteni Crvene zvezde Aleksandar Luković i Partizana Saša Ilić i njegovi saigrači Bojan Ostojić i Marko Jevtović, Igor Matić iz Čukaričkog i drugi.