POLEDICA PRED 166. VEČITI DERBI: “Zvezda ima individualce, ali je Partizan bolji tim” (VIDEO)

printscreen/youtube

Crvena zvezda i Partizan će odmeriti snage u derbiju koji može mnogo toga da odluči! Crno-beli imaju trenutno pet bodova više u odnosu na najvećeg rivala i u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu u nedelju od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

O predstojećem večitom derbiju govorio je i predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, Mirkom Poledicom.

Odlične igre večitih rivala u Evropi sigurno mogu da raduju sve ljubitelje fudbala, a u nedelju na red dolazi utakmica koju su svi dugo čekali.

Crvena zvezda i Partizan će se sastati u okviru 24. kola Super lige Srbije, a sam duel može dobrano da odluči o daljem nastavku prvenstva.

Crno-beli imaju bodovni plus u odnosu na crveno-bele, a srpski fudbal dobija meč velikog značaja. Tako nešto nismo imali prilike da vidimo u prošlosti

– Svaki derbi je jako važan, međutim kada pogledamo statistiku možemo da dođemo do informacije da derbiji nisu direktno odlučivali o kranjem ishodu šampionata. Titula se uzimala na „manjim utakmicama“, sada je totalno drugačija situacija – naglašava Mirko Poledica.

– Večiti derbi je specifična utakmica, imao sam na sreću da kroz karijeru odigram dva velika gradska derbija. Tradicionalno to nisu utakmice koje su lepe na oko. Što je i očekivano zbog količine stresa i pritiska koji je prisutan.

Ipak, pred večiti derbi je uvek posebna euforija…

– Iskreno ne sećam se da sam na ovakva način očekivao neki derbi do sada kao ovaj što će se igrati u nedelju. Pre svega zbog činjenice da Crvena zvezda i Partizan igraju odličan fudbal – objašnjava Mirko Poledica i nastavlja:

Usudiću se da kažem da Crvena zvezda ima bolje igrače individualno, da Dejan Stanković na raspolaganju više opcija, ali sa druge strane Partizan izgleda dosta bolje na samom terenu. Jednostavno su bolji tim. Tu je pre svega bitan uticaj trenera, odavno nisam video da jedan trener ima takav uticaj na tim kao što Aleksandar Stanojević ima na Partizan. Ali sve ukazuje da će biti jako interesatno.

Da li Crvena zvezda treba da oseća nešto veći pritisak zbog činjenice da potencijalnim porazom može da odluči prvenstvo u korist Partizana.

– Stavio bih akcenat na utakmicu Crvene zvezde – Proleter iz prethodnog kola koja je odigrana u Novom Sadu. Evidentno je bilo da se Crvena zvezda mučila u tom meču, bez obzira na nesporan kvalitet koji poseduje. Tih „minus 5“ im stvara veliki grč, jer znaju da svaki kiks može skupo da ih košta kada je u pitanju titula.

Kakve su prognoze ishoda večitog derbija?

– Teško je uvek davati prognoze za utakmice kao što je večiti derbi. Defakto je da će Crvena zvezda zvežija dočekati Partizan na stadionu „Rajko Mitić“. Međutim, kroz prethodne derbije sam stekao utisak da Partizan bolje igra u gostima nego kod kuće. Činjenica je da Partizan u prethodnim sezonama nije imao mnogo toga da izgubi u derbijima, budući da je pitanje prvaka države uglavnom bilo rešavano ranije. Sada je situacija totalno drugačija, što može da utiče na sam meč – podvukao je Mirko Poledica.