Polufinale počelo iznenađenjima!

Košarkasi Los Anđeles Klipersa došli su do pobede u gostima nad Oklahomom u prvoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige. U polufinalu Istoka, Vašington je iznenadio domaću Indijanu.

Ukoliko se ove sezone može govoriti o iznenađenjima u NBA ligi, onda je polufinale plej-ofa počelo upravo tako!

U obe utakmice koje su odigrane noćas slavili su gosti. Klipersi su savladali Oklahomu, a Vašington je odneo plen iz Indijane.

U polufinalu Zapadne konferencije, košarkaški Klipersa, zahvaljujući sjajnoj igri pre svega Krisa Pola,slavili su u gostima Oklahomi i naneli najteži poraz Tandersima od kada su domaćini u ovom gradu. Pol je utakmicu završio sa 32 poena i 10 asistencija, a došao je i do rekorda karijere sa 8 trojki na jednom meču. Blejk Grifin je postigao 23, a Džamal Kraford 17 poena. U ekipi Oklahome poraz nisu mogli da preče ni raspoloženi Rasel Vestbruk sa 29, odnosno Kevin Durant sa 25 poena.

Na istoku, Vašington je uspeo da napravi brejk u Indijanapolisu i slavi protiv prvoplasirane ekipe iz regularnog dela takmičenja, rezultatom 102:96.  Prednost koju su stekli tokom prve četvrtine bila je dovoljna da ekipa Rendija Vitmana slavi u Indijanapolisu  prvi put posle 2007. godine, posle 12 uzastopnih poraza! Bredli Bil je postigao 25, a Trevor Ariza 22 poena, tako da su Vizardsi uz čvrstu odbranu uspeli da odbrane napade Indijane i zabeleže tek prvu pobedu u drugoj rundi plej-ofa posle pune 32 godine.