“PONOVO JE NA PRAVOM PUTU”: Vajda želi da sa Novakom još jednom pokori svet!

Marjan Vajda
print screen/you tube.com/Tennis Mondial

"Situacija u timu je veoma dobra. Imao je dobru pripremu i fantastičnu igru koju je prikazao pobedivši u Dohi", izjavio je trener najboljeg srpskog tenisera Marjan Vajda, pred početak Novakovog pohoda na titulu u Australiji.

 

Fantastičnom tandemu je ovo 11. godina saradnje a u intervjuu za SBS radio, Vajda se osvrnuo na minuli period i dao svoja očekivanja od godine koja sledi i prvog velikog turnira.

– Novak je pre svega imao vremena da se oporavi od umora. Finale u Dohi je teklo veoma dobro. Dešavale su se i krize kao što je bio meč sa Verdaskom, ali je izašao kao pobednik. Na kraju je pobedio i Marija pa spreman dočekuje Australijan open – rekao je Vajda.

Pred kraj prošle godine je bilo  dosta nagađanja o uzrocima Novakovog pada. Novak je to pravdao lošim zdravstvenim stanjem ali se sve više govorilo i o privatnim problemima.

– Poznajem Novaka privatno i jedino što mogu da kažem jeste da je imao problema sa motivacijom. Uspeo je da se probije kroz krizu a sada je ponovo na putu ka najvišim ciljevima. U međuvremenu, imao je vremena da se posveti porodici što će mu uliti dodatnu mentalnu snagu pred izazove koji slede – optimističan je slovački trener.

Kada je reč o odnosu sa Borisom Bekerom, Vajda kaže da je razlaz bio džentlmenski:

– Boris Beker je dosta doprineo Novakovim uspesima i bio je značajan deo tima. Novak je samokritički gledao na svoj neuspeh, ali će Beker zauvek biti deo zajedničke istorije koju je osvojivši veliki broj titula ispisao Đoković. Boris možda svesno nije prihvatio razlaz, ali mi ne znamo šta se dešavalo sa njim posle svega pa o tome možemo samo da spekulišemo – reči su Marjana Vajde.

O odnosu sa Pepe Imazom Vajda ima samo reči hvale:

– Novak sa Pepeom ima poseban odnos. Baveći se vrhunskim tenisom, Novak je izložen stresu, pa je velika sreća da ima dobrog mentora koji poznaje tenis. Spekulacije nemačkih medija, da ja imam problem sa prisustvom Imaza uopšte nisu tačne. On je u našem timu  doneo samo pozitivne stvari –  zaključuje slovački stručnjak.