Poraz Srbije od Crne Gore na početku Evropskog prvenstva

Rukometašice Srbije izgubile su večeras u Osijeku od Crne Gore sa 19:22 (8:10) u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Andrea Lekić sa šest golova iako je igrala samo u drugom poluvremenu, Katarina Bandelier je ubacila četiri, dok su po dva gola postigle Sanja Damnjanović i Jelena Živković.

U pobedničkoj ekipi su Katarina Bulatović, Milena Knežević i Suzana Lazović postigle po pet golova.

Rukometašice Srbije su pred oko 2.000 gledalaca u Osijeku povele golom Katarine Stepanović u trećem minutu meča, ali su potom 12 minuta na terenu dominirale Crnogorke. Za tih 12 minuta Crna Gora je postigla pet golova, a izabranice Saše Boškovića nijedan.

Crnogorske, aktuelne šampionke Evrope, igrale su agresivno u odbrani, dok su s srpske rukometašice ređale jednu grešku za drugom. „Prazne minute” Srbije prekinula je Sanja Damnjanović golom u 15. minutu.

Zahvaljujući dobrim odbranama Katarine Tomašević, ali i golovima Katarine Bandelier Srbija je četiri minuta pre kraja prvog poluvremena stigla na samo gol zaostatka, da bi se na odmor otišlo vođstvom Crne Gore 10:8.

Na početku drugog poluvremena za Srbiju je zaigrala i još rovita od povrede Andrea Lekić i upravo je ona postigla prvi gol u nastavku, ali je bila i najzaslužnija za prvo izjednačenje još od početka meča.

Do sredine poluvremena Srbija je držala priključak, ali je potom usledilo nekoliko vezanih grešaka u napadu, što je Crna Gora iskoristila, povećavala je prednost da bi ona devet minuta pre kraja meča iznosila pet golova (15:20).

Rukometašice Srbije su posle tri vezana gola Lekić prišle na dva gola zaostatka, ali je to bilo sve što su uspele da urade.

U drugom meču Grupe D, Francuska je savladala Slovačku sa 21:18.

U drugom kolu, koje je na programu 10. decembra, Srbija igra protiv Francuske, a Crna Gora protiv Slovačke.