Poražavajuće vesti za Arsenal: Ozil će morati da pauzira

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da će fudbaler te ekipe Mesut Ozil odsustvovati sa terena između tri i šest nedelja zbog povrede tetive.

Ozil, koji je prošlog leta za 42 miliona funti iz Real Madrida prešao u Arsenal, povredio se u utorak, tokom revanš utakmice osmine finala Lige šampiona sa Bajernom iz Minhena.

– Izgubili smo Ozila za utakmicu u nedelju (gradski derbi sa Totenhemom) i ne znam koliko dugo će pauzirati, ali čini se minimum tri nedelje. Nisam specijalista, ali mislim da će odsustvovati između tri i šest nedelja – rekao je Venger, preneli su britanski mediji.

U timu za utakmicu sa Totenhemom neće biti ni Arona Remzija, koji se još oporavlja od povrede butnog mišića, kao ni reprezentativca Engleske Džeka Vilšira, koji je slomio stopalo.

Šveđanin Kim Kalstrom mogao bi da debituje za Arsenal, pošto se oporavio od povrede leđa. On je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka iz Spartaka iz Moskve došao na pozajmicu, ali se na prvom treningu povredio.

Venger je ocenio da je njegova ekipa dovoljno kvalitetna da nadoknadi odsustvo Ozila.

– To je naravno veliki udarac za nas, ali verujem da smo kvalitetni i da možemo da igramo bez Ozila. Imamo mnogo kreativnih igrača koji mogu da preuzmu odgovornost i pruže kvalitetne partije – rekao je Venger.

Posle 29 kola u Premijer ligi Arsenal zauzima treće mesto na tabeli sa 59 bodova, koliko ima i drugoplasirani Liverpul, dok je Čelsi prvi sa 66 bodova, ali i utakmicom više. Mančester siti je četvrti sa 57 bodova iz 26 utakmica, a Totenhem je peti sa 53 boda iz 29 utakmica.