Portugalci svim snagama na ‘Orlove’: Ronaldo predvodi svoju zemlju protiv Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš saopštio je spisak igrača za utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 

Portugal će dočekati Srbiju 29. marta od 20.45 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Benfike u Lisabonu, u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat u Francuskoj 2016. godine.

Santoš je u odnosu na novembarski spisak promenio petoricu igrača (umesto Beta, Rafaela Guereira, Adrijena Silve, Tigaja Gomeša i Heldera Postige pozvao je Venturu, Antunješa, Eliseua, Fabija Koentraa i Huga Almeidu), a glavna uzdanica protiv Srbije biće zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo.

Na spisku su:

Golmani: Antoni Lopeš (Lion), Rui Patrisio (Sporting) i Ventura (Belenenseš).

Odbrambeni igrači: Antunješ (Dinamo Kijev), Bosingva (Trabzonspor), Bruno Alveš (Fenerbahče), Sedrik (Sporting), Eliseu (Benfika), Žoze Fonte (Sautempton), Rikardo Karvaljo (Monako), Fabio Koentrao i Pepe (obojica Real Madrid).

Vezni fudbaleri: Andre Gomeš (Valensija), Žoao Mutinjo (Monako), Tijago Mendeš (Atletiko Madrid), Žoao Mario i Vilijam Karvaljo (Sporting).

Napadači: Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Dani (Zenit), Eder (Braga), Hugo Almeida (Kuban Krasnodar), Nani (Sporting), Rikardo Kvarežma (Porto) i Vieirinja (Volfsburg).

Portugal je drugi na tabeli Grupe I kvalifikacija sa šest bodova, pet više od Srbije, koja je na četvrtom mestu. Uz utakmicu više od konkurenata Danska vodi sa 7 bodova, a iza Portugalaca je Albanija, sa četiri. Srbija je na začelju zajedno sa Jermenijom, koja takođe ima bod posle tri nastupa.

Naš novi selektor Radovan Ćurčić će svoj spisak saopštiti u petak, 20. marta.