Portugalski mediji: Lazar Marković u Liverpulu za 25 miliona evra

Reprezentativac Srbije na korak od prelaska iz Benfike u Liverpul, prenose mediji u Portugaliji

Lazar Marković je na korak od prelaska u Liverpul! Reprezentativac Srbije će narednih dana napustiti Benfiku i potpisaće ugovor sa Liverpulom, a njegov sadašnji klub inkasiraće – 25 miliona evra.

Vest je kao ekskluzivnu objavio portugalski dnevnik „Ekspreso” koji tvrdi da Markovića od potpisa za petostrukog prvaka Evrope dele samo sitnice. Reprezentativac Srbije će posle finaliziranja detalja potpisati petogodišnji ugovor, a nije objavljeno kolika će mu biti plata na Enfildu.

Marković (20) je prošlog leta prešao iz Partizana u Benfiku, a odličnim igrama za Orlove iz Lisabona skrenuo je pažnju velikih klubova, a uz Liverpul najviše se pominjao Čelzi.

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers je nekoliko puta gledao Markovića i rekao čelnicima kluba da bi se Srbin sjajno uklopio u njegov sistem igre.

„Ekspreso” podseća da je Marković u prethodnoj sezoni za Benfiku odigrao 49 utakmica u svim takmičenjima i postigao sedam golova, čime je doprineo osvajanju triple krune (prvenstvo Portugalije i oba domaća kupa).