“PORUKA JE JASNA – MARŠ IZ ATLETIKE”: Samcu poništen državni rekord, a sudije su dobile zasluženu kaznu! (VIDEO)

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izjavio je da je video snimak pokazao da je bilo neregularnosti u rezultatu Vedrana Samca.

printscreen/facebook.com/Atletski savez Srbije

Samac je sa 85,60 metara navodno postavio državni rekord u bacanju koplja u Sremskoj Mitrovici.

Međutim, na društvenim mrežama pojavio se amaterski snimak sa Mitinga prijateljstva na kojem se vidi kako sudije Dragan Sekulić i Zoran Kresojević pomeranjem koplja za nekoliko metara unapred mere bolji rezutat.

Jevrosimović ističe da je taj snimak postavio na mreže upravo Savez, a da su sudije dobile momentalnu suspenziju.

– Očigledno je da je bilo neregularnosti. Ovaj snimak je ASS prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah nakon toga smo oformili komisiju i po pravilniku ASS sudije su odmah suspendovane. Teško da će ikada više dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju – istakao je Jevrosimović u izjavi za javnost dostavljenoj medijima.

On dodaje da se čekaju pisane izjave svih aktera, pre nego što bude doneta odluka o rekordu i da li će biti poništen.

– Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje nećemo da tolerišemo i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari – marš iz atletike. Vrlo jasno stavićemo do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna – marš iz atletike” – stoji u izjavi predsednika saveza.