PORUKA NAKON POBEDE: Evo šta je selektor Brazila rekao o srpskoj reprezentaciji

Pohvale za rivala nakon pobede.

Fudbal lopta
Pixabay.com

Srbija je bila vrlo dobra i brza u prvom poluvremenu, ali ovde morate da zadržite taj ritam tokom cele utakmice. Prvo poluvreme je završeno vrlo brzo, uspeli smo da ih zaustavimo, igrali su prilično agresivno u prvom poluvremenu. Vi ste pobedili Portugal, sjajan tim, ali smo uspeli smo vas iskontrolišemo u oba poluvremena. Promenili smo agresiju u drugom delu i uspeli da pobedimo. Srbija je bila pod velikim pritiskom u drugom poluvremenu i nije bilo lako da se izbori sa tim“, rekao je Tite.

Govorio je i povredi Nejmara.

„Šok koji je imao zbog takve povrede od strane srpskog igrača, moramo da sačekamo 24 sata da bismo imali bolju procenu situacije, još nismo zakazali magnetnu rezonancu, ne možemo da dajemo prerane komentare. Nejmar je osetio bol i tokom čitave utakmice ga je osećao, ali je odlučio da ostane na terenu i izvanredno je što je ostao na terenu i uprkos tom bolu, ostao je na terenu i posle 11 minuta nakon povrede, kada posle nije mogao više da nastavi.

Nema dilemu da će se napadač vratiti.

„Sigurni smo da će Nejmar nastaviti da igra na Svetskom prvenstvu. Da li vam se dopada početak meča, da li mislite da treba nešto promeniti? Mislim da smo mogli da damo dva gola sa tom taktikom, jedina razlika je što smo uveli Paketu i mislim da je taj model isti kao i kada smo dali dva gola, mislim da možemo da napravimo neke korekcije, ali verujem da ćemo se držati istog stila. Videli smo vas kako slavite i kada idete do svog tima da proslavite, zašto ste otišli tamo do svog tima? Ponekad osećanja ne mogu da se objasne, to je timski rad, oni koji rade sa mnom toliko godina, znaju koliko se rada ulaže u to, koliko rade fizioterapeuti i doktori da igrači budu dobri, to je nešto što se spontano dogodilo, hteo sam da podelim sreću sa svojim timom“, zaključio je selektor Brazila.